Συνηγορία για τη Σ.Κ.Π.

image description

Το έργο «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα», υλοποιήθηκε από το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & ΑμεΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ).

 Το έργο πέτυχε με την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με σκοπό:

  • την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και ιδιαίτερα των ατόμων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία,
  • τη διαμεσολάβηση σε φορείς και οργανισμούς της περιοχής με σκοπό την εξασφάλιση συνεργασίας για την υποστήριξη των ατόμων αυτών,
  • την ευαισθητοποίηση/ενημέρωση της κοινότητας για ζητήματα που αφορούν την ασθένεια της ΣκΠ και τα άτομα που την αντιμετωπίζουν κτλ.

Κεντρική δράση του έργου ήταν είναι η δημιουργία του «Γραφείου Συνηγορίας για την Αντιμετώπιση ασθενών με ΣκΠ» το οποίο θα λειτουργούσε στα γραφεία της ΕΕΑΣΚΠ (Πλ. Εργατικών Κατοικιών Ν. Δρόμου 2, Πάτρα) και στελεχωνόταν με επαγγελματία ψυχικής υγείας με εμπειρία σε θέματα ΣκΠ.

Ο ρόλος της ΕΕΑΣΚΠ  είναι  πολύ σημαντικός για την υλοποίηση του έργου μιας και συνέβαλε:

  • Στην διαμεσολάβηση για την εύρεση της ομάδα-στόχος του έργου μέσω του μητρώου ωφελουμένων με ΣκΠ καθώς και οικογενειών με μέλος  με ΣκΠ που διατηρεί στο αρχείο της,
  • Στην οργάνωση και επικοινωνία μελών για την  λειτουργία ομάδων αυτοβοήθειας στις μεγάλες πόλεις των Περιφερειακών Ενοτήτων (Πάτρα, Πύργος, Αγρίνιο),
  • Στη λειτουργία στο χώρο λειτουργίας του Σωματείου, του γραφείο Συνηγορίας για άτομα με ΣκΠ,
  • Στη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου καθώς  και στην ευαισθητοποίηση της Κοινότητας  γύρω από το θέμα των αναγκών και των προβλημάτων  των ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη διοργανώνει απολογιστική εκδήλωση για το πρόγραμμα We Are All Citizens. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Βρείτε το Γραφείο Συνηγορίας για ΣκΠ στο Facebook πατώντας εδώ.

Πατήστε στο εικονίδιο αναπαραγωγής παρακάτω για να δείτε το τηλεοπτικό σποτ της ‘Συνηγορίας για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα’.

Πατήστε στο εικονίδιο αναπαραγωγής παρακάτω για να ακούσετε το ραδιοφωνικό σποτ της ‘Συνηγορίας για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα’.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ:

Συνηγορία για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα

Η κατασκευή της παρούσας ιστοσελίδας εντάσσεται στο έργο «Συνηγορία για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα», που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.